Wie ben ik?


Pleuni Cant

Klinisch psychologe


Naast mijn vaste job en de praktijk geef ik ook regelmatig en graag lezingen. Ook daarvoor mag je me steeds contacteren. Of kijk gerust eens op 

https://the-park.be/ voor interessante workshops en vormingen voor je bedrijf.


In 2006 studeerde ik af aan Ugent als klinisch psychologe. Tijdens mijn laatste licentie-jaar volgde ik een basisopleiding experiëntiële psychotherapie aan het BUC. Terwijl behaalde ik ook mijn aggregaatsdiploma. Kort na mijn studies heb ik verschillende klinische ervaringen (De Sleutel, UKJA, …) opgedaan, 2 jaar therapie-opleiding gevolgd en terwijl ook les gegeven in het volwassenonderwijs/hoge school.

Ik werkte tot sept.2019 nog grotendeels als leerlingbegeleidster en lid van het directieteam in een middelbare school. Vanaf 1 sept.2019 zal ik fungeren als zorgcoördinator in een andere middelbare school dichter bij huis.

 

Mensen zeggen vaak dat ‘praten helpt’ en dat klopt. Maar feit is dat sommige mensen het liever meer concreet zien en iets willen doen. Om hieraan tegemoet te komen schoolde ik me bij als practitioner en master in NLP. Inzake opvoedingsproblematieken ben ik Triple P-geaccrediteerd. Ik geloof heel hard dat er voor iedereen een oplossing/handleiding is en dat je enkel moet vinden wat voor jou werkt. Soms zal dat praten zijn, soms spelen, soms relaxatietechnieken, soms een stappenplan opstellen, … ik ga graag mee op zoek naar een oplossing!

 

Mijn interessegebieden: vastzitten in patronen, communicatieproblemen, life choices, opvoedingsproblemen, faalangst, …

 

Ik ben een erkend psychologe door de Psychologencommissie en heb een ondernemingsnummer.

 

 

 

Onderaan zie je enkele quotes verschijnen die ik lukraak van internet plukte, maar die perfect mijn essentie en doel weergeven...

Tekeningen op de site zijn van mijn eigen kinderen (want mama van 3+2 kids). Foto's zelf genomen.

Copyright @ All Rights Reserved